Blog Angela van Hees

Ik zou je met pensioen willen sturen, of toch niet?

Published on 06 June 2016
Persoonlijk ben ik iemand die snel verveeld is, verandering van spijs doet eten niet waar? Daarom hou ik van concurrentie en ben vaak een liefhebber van de underdogs in het darten. Respect hoor dat iemand jaren aan de top staat. Maar ik raak verveeld als ik Phil Taylor steeds de prijzen zie pakken.Ik raakte ook verveeld toen Van Barneveld die periode had. En op dit moment ben ik verveeld door de grote Van Gerwen show. Ik wil meer winnaars. Maakt me niet uit of ze Brabander zijn, Schots, zwart, geel of wit, als het maar winnaars zijn!
2Gerwen Taylor 8
Barneveld 149
Part 29

Op dit moment denk ik, man ik zou je wel met pensioen willen sturen Michael. Maar als ik aan pensioen denk wanneer mag een darter eigenlijk met pensioen? Als hij alle prijzen heeft gewonnen? Maar dan moet Taylor met pensioen? Nee dat wil je ook niet. Als je 55 plus bent zoals hij beloofd had? Nee voor Taylor geleden andere criteria. Als hij als 55 plussen weer wereldkampioen word en de premier league wint dan mag hij met pensioen. En Michael dan? Die heeft alles al gewonnen toch? Wat mij betreft nog niet. Echte mannen mogen pas met pensioen als ze majors en de wereldtitel kunnen prolongeren. Dat is nog niet gelukt alleen de UK Open en het EK is niet genoeg dus Van Gerwen mag nog niet met pensioen.

En zijn grote uitdager dan? Gary Anderson flikte het wel. Twee wereldtitels op rij en als we de Zuiderduin Masters meetellen, want dat was in die tijd een master dan zou hij met pensioen mogen. Maar die geinige Schot heeft weer niet alles gewonnen. De Matchplay en Grandprix zijn mooie prijzen dus nee Gary mag van mij niet met pensioen.Die andere jonge gast dan, Adrian Lewis? Flikte het toch ook om de wereldtitel te prolongeren? Dat is leuk en aardig maar voor de rest geen prolongatie. Erger nog veel te weinig titels om met pensioen te mogen, en het gaat mij echt te ver om die koppel titel World Cup samen met Taylor hier even als een major te betitelen. Niks ervan, Lewis gaat voorlopig ook niet met pensioen.

Maar dan kom ik even terug op de enige echte grootheid van eigen bodem. Raymond van Barneveld. Prolongatie in de zware concurrentiedagen van de bdo. Maar ook een mooie lijst met prolongatie van UK Open en destijds ook majors, natuurlijk de International Darts League, World Darts Trophy en Zuiderduin. Met 5 wereldtitels mag je toch wel met pensioen? Nee Barney gaat niet wat mij betreft. Over hem is al zoveel gespeculeerd dat je juist niet moet stoppen om mensen te stangen. Bovendien ontbreken de Matchplay, Grand Prix en het EK nog dus de inspirator gaat wat mij betreft nog wat jaartjes door.

Maar laten we eerlijk zijn. Zolang we een wereldkampioen als John Part ineens weer dat fantastische spel van vroeger zien spelen bij de World Cup, zolang we Taylor nog steeds WK finales zien spelen tegen de Anderson en Van Gerwen van nu, zolang we tussendoor een Robert Thornton op zijn ouwe dag de UK Open kan winnen zoals een paar jaar geleden, zolang is er maar 1 criterium om met pensioen te gaan. Wanneer je als speler nog steeds doelen hebt om te spelen, of dat nu geld, plezier, kampioen worden of wat dan ook. Zolang is het nog geen tijd om met pensioen te gaan. We genieten nog lang en gelukkig van ons aller geliefde darts.

Angela

Comments