Blog Angela van Hees

Helemaal week en nostalgisch door The Power en Steve Beaton

Published on 26 July 2016
Wat heb ik net als velen weer genoten van de Word Matchplay. Natuurlijk was het na het zien van de 1e ronde even slikken als er onverwacht mannen als Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld uitgaan. Maar eerlijk, dat is voor mij meer dan goed gemaakt door een paar oude helden, letterlijk en figuurlijk. Steve Beaton, Mervyn King en Phil Taylor zijn absoluut de jongste niet meer, maar wat heb ik genoten van het niveau van deze veteranen! Er is toch niks mooiers dan deze helden zo te zien gooien als ze in jaren niet meer gedaan hebben.
1Beaton Steve 039
2Taylor Phil 223
3Beaton Steve 041

Ik vond het persoonlijk prachtig om Taylor weer met goed spel de finale te zien halen hoewel hij eigenlijk alleen in de halve finale echt ouderwets finishwerk heeft laten zien, en ik had het hem nog meer gegund om de titel te pakken. Het liep helaas anders. Prachtig o King na een moeilijke periode weer zo goed te zien gooien en te zien bijten tegen Taylor. Maar het allermooiste vond ik toch good old Steve Beaton, onbetaalbaar om die man in de vorm van zijn leven te zien. Ik vind het geweldig als mannen helemaal afgeschreven worden en door anderen met pensioen gestuurd zijn en dan snoeihard terugkomen. Het gebeurde toen met onze Barney toen hij de wildcard voor de Premier League kreeg en hij had de ballen om hem nog te winnen ook. Dikke neus naar iedereen. Robert Thornton vond ik ook zo’n mooie stunt…totaal afgeschreven en gewoon even op je oude dag de UK Open winnen.

Toch word ik er wel wat week van mijn gedachten zijn vaak afgedwaald naar mooie wedstrijden en oude helden. Ronnie Baxter zou ik wel weer op topniveau willen zien. Alleen al denkend aan die Lakeside finale van 1999 of die kwartfinale van het PDC WK tegen Van Barneveld toen ik van spanning zelfs een gat in mijn koelkast trapte. Of nog mooier, nog even een goed seizoen en de comeback van Dennis Priestley, daar zou ik alles voor over hebben. En voor de opkomstmuziek, de vrolijke noot zou ik graag Colin Monk en Mark Walsh weer eens in vorm zien even de boel in de war trappen, geweldig zou ik dat vinden! Maar ook een John Part is van harte welkom wat mij betreft, kom maar op met die topvorm.

En kunnen jullie je het voorstellen dat die vrolijke prettig gestoorde Barrie Bates in 2006 nog in de finale van de UK Open stond tegen Barney. Alleen al voor de sfeer bij de toernooien zou je hem weer in vorm willen hebben. Hij zat ooit eens achter in de zaal bij de halve finale van een Euro Tour in Nederland samen met Wes Newton te grappen toen Richie Burnett en Mark Webster tegen elkaar stonden, en zelfs alle heren op het podium lagen even in een deuk, Russ Bray moest ze met ingehouden glimlach kalm houden.

En nu ik het toch even over Nederland heb. Bij het laatste kwalificatietoernooi voor het PDC WK in Tilburg zag ik Mario Robbe ook weer verdomd goed spelen ook leuk om die weer eens terug te zien. En als ik dan in het Zuiden denk, en aan een gezellig karakter denk, dan gaat mijn hart uit naar André Brantjes. Kan die niet een wederopstanding maken en zich plaatsen voor het PDC WK? Ik zou er naar uitkijken. Los dat ik het helemaal geweldig zou vinden om Van Barneveld minstens nog een keer de Matchplay te zien winnen, wil ik eigenlijk nog 1 man in vorm zien. Maar dan enkel en alleen als deze PDC pionier wel weer ouderwets op gaat komen met de vogeltjesdans. Dan heb ik het natuurlijk over Roland Scholten. Zal een heel lastig verhaal zijn om weer helemaal terug te komen, maar doe eens gek. Laat hem eens stiekem thuis gaan speren, een goed jaartje aan euro kwalificaties draaien en ineens….boem! Even een Steve Beaton en knal gewoon staan hè in Londen. Even een Anderson of Lewis van het bord knallen. Ik zou op de eerste rij willen zitten hoor mensen.

Angela van Hees

Comments